Innkjøp!!

Sperre handlet fra www.norskoffroadteknikk.no 

 

 Jeg fikk en forespørsel om å legge ut noen bilder fra denne jobben. Jeg hadde da allerede tatt ut diffrensialen av bilen, men det var en grei jobb. Av med hjul, ut med stikkaksler, og av med mellom aksling.

Jobben jeg har gjort er med tanke på Offroad bruk, og har derfor ikke vært så veldig nøye med balansering av kronhjul. Jeg har ikke brukt "klokke" for å sjekke slakk på kronhjulet før demontering, heller ikke etterpå. Men dette skal ikke være så nøye når bilen skal bruker til trail har jeg hørt. Bilene våre blir ikke brukt på vei.


Mye av jobben var å finne tak i rett verktøy.. og måtte ned i garasjen til "hanto Mek Vek" og låne noen avtrekkere til lagerene. Men utover det, så var det ikke mye spesielt som trengtes.

 

Første jobben var å finne ut hvor jeg ville ha luft gjennomføring. Den ble plassert litt på venstre side av toppen på diffrensial huset. Boret opp med 11,7 mm bor, og gjenget med en vanlig 1/4 tommes tapp 19 gjenger. Ble så skrudd på plass med godt med locktite.

 

Slik ble det seende ut ovenfra. Bilder er tatt med mobil, så bær over med kvaliteten.

 

Her er lagerene og kron hjulet satt over på ARB "klumpen" Nå skal de monteres tilbake i difrensial huset.. Noe flere bilder følger...

 

 Slik så den ut fra siden..


 

Her har jeg fått trekk til lagerene,  fikk nokså lik slakk til det som var på den fra før. Så vidt jeg kan bevege kronhjulet mot pinjongen. går vel ca 1-2 sigarett papir i mellom tennene. Det neste ble så å få satt fast den lille viktige delen som lufta skal komme igjennom. Her var det 2 gummi ringer som skulle på plass. Var veldig nøye med å få dem riktig på plass i setene sine. Jeg brukte litt grease på dem når jeg satt dem inn slik at det skulle gå greit å få den på plass. "skrudde" den forsiktig på plass for at de (gummi ringene) skulle holde ordentlig tett. Til slutt en låse klips på utsiden.