Knutsvikmyra Offroad

Førere:

 

 Tore J

 

Frode

 

 Sonja

 

   

 

 

Linker og Bilder:

 

 

Bilde Galleri

 

Buss

 

Modifisert klasse Trial bil

 

Standard klasse Trial Bil

 

Arkiv

 

test

Latest News

 

24.07.11

 

Søndag 24 Juli var starten på turen nedover. Bussen var pakket, og vi started turen bortover mot Kristiansand rundt kl 1500. Team Aslaksen Offroad skulle møtes i Lillesand på Shell stasjonen.  Vi fikk fylt opp litt bensin kanner for aggregatene, og spist noe mat før turen gikk mot ferge kaia.

 

 

Ved ankomst ferge kaia, og Fjordline innsjekken, så begynte morroa. :-) Hengeren som Ronny drar på var ikke korrekt målt inn, så vi hadde 4 meter for mye med oss. Etter endel om og men, så kom vi oss nå med på ferga, men måtte rygge begge bussene på.

 

 

Ferga var en liten time forsinket for avgang, men det skyltes dårlig vær, og ikke oss hehe.

 

Vi fortsatt ned til Ålborg før vi tok kvelden. Parkerte på parkeringsplassen utenfor BILKA i påvente av ny dag.

 

 

25.07.11

 

Dagen begynte stille og rolig. Jeg og Ronny var våkne noen timer før resten av gjengen. Hadde oss en liten spasertur for å finne nærmeste baker, men den var inne på senteret som ikke åpnet før kl 0900. 

 

Vi fikk også besøk av  AB, som tok turen bort hit for å møte oss.

Det ble noen timer med handling her på BILKA før vi tok turen hjem til Rene og AB. Her ble det litt skruing på bussene før vi kunne ta turen videre. Bussen til Rene og AB trengte en ny bremseklokke, og litt mere strøm før også de var klare til avreise. Fikk strammet viftereimene til vår buss, samt montert mutterlåser på drivhjulene.

 

Litt grilling ble det også tid til men våre danske venner pakket det siste inn i bussen.

 

Det ble også noen timer med febrilsk skruing kun kort tid etter at alle 3 bussene satte avgårde. Bussen til våre danske venner laget alvorlige røyksignaler hver gang Rene la litt vekt på speed beinet. Etter å ha demontert omtrent heile motoren fant man en bremsespjeld som hang litt på. Da det fortsatt virket som det var litt feil på maskinen, så ble det avgjort at de skulle returnere hjem, mens vi andre skulle fortsette til Legoland, og møtes igjen litt seinere.  Etter kun få hundre meter fant bussen til Rene og AB ut at den ikke ville være aleine, og begynte å oppføre seg. De snudde og satt nesa mot Legoland og ET. og like over midnatt, så stod 3 busser parkert på en lastebil parkering ved Billund lufthavn.

 

 

 26.07.11

 

Dette er dagen som vi alle har ventet på, en hel dag i LEGOLAND. Vær gudene har også funnet ut at de skulle være snille idag, så sol og skyfri himmel var det som møtte oss idag.

 

Desverre så var det ikke bare oss som hadde tenkt at dette var en flott dag å reise til legoland.

 

 

 

Etter en lang dag med 9 timer inne i parken så var de fleste godt forsynt. Da var det herlig å komme tilbake til bussene, og sette seg ned litt. Det ble noen rolige timer med et godt måltid før vi ble pent spurt om å forsvinne fra stedet. Dette var Billund Airport sitt området. Men det var helt i orden å spise ferdig før vi reiste.

 

 

 

Vi parkerte ikveld på en Truckstop på "Route 45" Imorra blir det Flensburg, og en lengre kjøre etappe ned mot Berlin.

 

27.07.11

 

Vi kom omsider igang  med en ny dag. Tror de fleste var slitne etter en lang dag i legoland. Sola var kommet godt opp på himmelen før alle var våkne. At det susa trailere rundt oss hele natta var det ingen som hadde problemer med.

 

 

 

Vi klarte å kjøre ned til Flensburg før formiddagen ble ettermiddag, men det var bare såvidt... :-) Det å få 3 familier til å klare å handler raskt var ikke en mulighet. Klokka ble  over 1600 før vi klarte å komme oss avgårde mot Berlin. Det ble noen lange mil nedover. Det ble endel stopp på veien, på diverse rasteplasser. Vi fant en rasteplass med stor lekeplass, der rigget vi griller og hadde også en lengre middags pause her.. Det hadde jammen blitt mørkt før følget var klare for turen videre. Lys og lykter ble sjekket før ferden gikk videre. Målet for dagen(natta) var Tropical Island, like syd for Berlin.

 

Vi kom fram til målet ca kl 0200, ingen flere bilder tatt denne dagen. Det ble over 55 mil idag....

 

28.07.11

 

 Dagen startet med regn, men det bekymret oss overhodet ikke. Vi var nemlig på vei inn i noe som må være av det største jeg har sett av haller... Tid til å ta bilder hadde vi jo ikke, for dette måtte vi inn å oppleve.

 

At vi ble blaute på veien bort, og at Ronny som viste vei bort fant den mest saulete veien spilte ingen rolle. 

 

Vi ble tildelt skaper rundt 3000 tallet.  At det var skaper opp til 8000 sier vel litt om hvor stort området var....

 

Så mye å fortelle om dagen inne er det ikke, men den inneholdt iskrem, brus, mat og en øl. Noen bilder får heller fortelle noen ord. Men kan si så mye at teltene som er på bildene kunne leier for timer eller dager, og de fristet. Kunne godt hatt en dag til der inne.

 

 

 

 

 

 

 

 

En liten smake bit. Skal legge ut flere bilder i bildegalleriet litt seinere.

 

Hadde en liten samtale med Thingsbæk Offroad bussen, som ikveld ankom Danmark. De kom iland mer ferga ikveld, og skulle ned til Bilka for å handle litt, samt vente på Tommy og Co som skulle komme ned på Fredag. Sendte dem også et lite bilde av badehallen, samme som ligger under her.....

 

 

Vi står på bildet over, ca 400-500 meter fra hallen...

 

Om dere ikke kan se det på bildene under, så har vi faktisk en bursdag feiring her ikveld. Eldste mann i Blue Devil sin buss fyller 17 år idag. Gratulerer med dagen. Det ble bakt sjokoladekake til bursdagsbarnet. Og vi feiret bursdagen slikt bursdager skal feires med kake og kaffe, samt litt bursdags sang.....  En kjempe koselig kveld.

 

 

29.07.11

 

Denne dagen var planlagt som transport etappe. Nå skulle vi ut av Tyskland, og inn i Tjekkia. Planen var å ta et par timer bak rattet, så finne en stasjon å fylle diesel på, så ta en rast rundt grensa...  Det endte opp med en lang etappe, inn i Tjekkia og ut på en alvorlig side vei(les hakket før grus vei) og noen bakker som kunne sette utforløypa i Kvitfjell i skyggen.  Ronny skulle nemlig til en Shell stasjon. Stasjonen vi fant var av den gode gamle typen hvor det fortsatt ikke var selvbetjening. En hyggelig kar kom å møtte oss å lurte på om vi skulle ha diesel... man kunne nesten se "dollar tegn" i øya på'n. Vi forsynte oss med rundt 600 liter diesel, og satte kursen tilbake mot autobahn. 

 

Neste stop var en stasjon hvor vi fikk kjøpt lokal "autopass" brikke. Kjøpte oss 400 km samt depositum for brikka. Hele morroa kom på 140 euro pr buss. Håper det rekker for turen ned til Sedlcany og tilbake til grensa.

 

Vi var nå helt klare for å komme til camping plassen valgt for helga, alle utnom bussen til Blue Devil racing... den ville nemlig noe helt annet.

 

 

Eksos bremsen hadde ingen planer om å slippe taket, så etter noe kilometer som en rullende røykmaskin, så ble det bestemt å gjøre noe med problemet :-) En kjapp demontering av deksel, og manuel tilbaketrekking av ventil, så var problemet løst. og hele gjengen tilbake på veien.

 

Vel framme på campen så var det selvfølgelig ikke plass til litt over 40 meter med busser :-) Men en løsning fantes jo. Vi har overtatt snuplassen og parkeringa like utenfor porten til campingplassen. fått litt reduserte priser, men likevel full tilgang på alle fasiliteter, inklusive WIFI. Så da går det jo ann å få oppdatert reisebrevet vårt. Skal få tatt noen bilder litt seinere av oppstillinga vår, men for å si det enkelt så vekker vi LITTEGRANNE oppsikt her nede.. Bilen til Tommy Bodin som står på henger, er et yndet foto objekt for nyskjerrige turister, og lokale innfødte. Dette selv om den er godt gjemt innimellom bussene.

 

Etter avsluttet middag, selfølgelig så ble det grilling, så gjort vår eminente første los det helt klart at det var veldig billig å røyke i Tjekkia...  ta en titt på bildet under :-)

 

 

30.07.11

 

Idag var det tur til Praha som stod på programmet. Det regnet som om himmelen var åpen, men det var ingen hindring. Vi fant en automat som serverte billetter til alle som trykket riktig, det var derfor med nød og neppe at vi rakk bussen. Det sier seg selv at å bestille billetter til offentlig transport ikke var noe vi kunne på Tjekkisk. Men med litt forsinkelser på den lokale bussen så kom 14 stykker seg med på bussen. Etter ytterligere 2 skifter av buss og trikk, stod vi på en stor plass inne i Praha, med unger som MÅTTE på do!! Når vi nå alle var blitt gode å våte, så fant vi en fin resturant og Bar, som vi sjekket inn på. Is, brus, kaffe og øl ble så konsumert i gode og varme omgivelser, før vi gikk ut i regnet igjen.

 

 

 

 

Etter mye trasking i bakgater, og skumle smug, fant vi fram til et trikke spor. Riktig trikk nr 22 kom etter kun kort tid i regnet, og tok oss med opp til slottet. En fantastisk plass. Det fantes en kafe der oppe, og det var toaletter. samt det var opphold inne, og ingen iskald vind. Etter en god lunsj der, så tok vi (Ronny, Rene og meg) barna med tilbake til campen, mens damene fikk gjøre Praha utrygg i noen timer.

 

Det å skulle praie en taxi utenfor slottet høres enklere ut enn det faktisk er. Det tok oss omtrent en halv time å få praiet en taxi, og vi trengte 3. Men det gikk det og.. Vi fant også en sjåfør som viste hvor campen var, eller iallefall byen som campen er i. De annslo ca 1500 kroner for turen ut, og det var jammen ikke så langt ifra. Hvordan damene klarte å få samme turen for under halvparten vet vi ikke..

 

Vel hjemme på campen ble det varme og tørre klær på alle sammen, og etter litt mat så kommer det fantastiske spørsmålet fra små munner som har klaget på kulde og regn en hel dag....

Pappa?!? Kan vi få lov å gå å bade??....!!!!!!!!!!!!

 

Det ble ellers en rolig kveld i bussen til AB og Rene, hvor de voksne fikk sitte i fred å prate, mens det gikk filmer i de andre bussene.

 

En oppdatering fra Thingsbæk offroad med flere fikk vi også. De er i området rundt Leipzig tror jeg det het. Tommy Bodin med følge er også på vei nedover. De regnet med ankomst rundt lunsj tider imorra her på campen. Det gjenstår jo å se. :-)

 

31.07.11

 

Søndagen har kommet, ser ut til at dette blir en litt rolig dag på campen. Litt lett regn i lufta, men med store perioder uten regn.

 

Var ute å fikk tatt litt bilder av vår plassering her på parkeringsplassen. Eieren av plassen her hadde egentlig lovet oss plasser inne på campingen, men med så mye nedbør som det har vært, så var han veldig gla vi sa ja til å bli stående her. For å få disse bussene inn på  gresset så vått som det er nå kunne blitt artig. Jeg veier inn på 18 tonn nå, så regner med vi hadde satt spor etter oss på flere måter her nede da..

 

Plassert helt inntil gjerde mot del 3 av campen her nede.

 

 

Forran meg skimtes bilen til Tommy Bodin, og Rene har kjørt ganske nærme meg.

 

 

Bak Rene står Ronny. For litt privat liv, så har vi koblet fra hengeren, og flyttet Ronny litt fram.

 

 

Eller så må jeg bare få medele alle om en ytterst skummel utflukt vi idag hadde. Jeg, Ronny og Rene satte avgårde på sykler, sånne manuelle greier. Måtte tråkke å greier.. Ikke spesielt godt trente er vi heller, så her måtte det pakkes med niste for den lange turen.  Kart og kompass, og litt tur drikke ble pakket i en sekk, og vi satte avgårde for å finne en butikk.

 

 

Etter langt om lenge så ble det en liten rastepause over motorveien. En mye nødvendig etterfylling av væske ble så utført. Vi har lært (på tv) at sykklister må ha mye væske.

Det nødvendige sikkerhetsutstyret er også selvfølgelig på plass.

 

Vi fant en lokal Coop, som var stengt, men over denne var det ei sjappe som solgte mye rart..... Vi ramla innom en avdeling med spennende dame undertøy, så litt hengelåser og slik, før vi ved kassa fant litt mygg sprayer og slikt. En hyggelig kar med et noe asiatisk utseende stod å skravla i kassa, og hjalp oss medå få betalt.  Hva vi handlet med oss er en godt bevart hemlighet :-)

 

Lidel fantes det også her nede, så vi gikk innom der å sjoppet litt. En butikk jeg hadde sansen for. De hadde alt fra motorsykkel hjelmer via hyller og elektrisk snekker verktøy til mat og snop. Sekke ble fylt til bristepunktet, samt styrene fylt med poser. Et sjanse spill å henge poser på styrene, men en vel kalkulert risiko, for en tur tilbake hit for å hente resten hadde nok tatt knekken på oss.

 

Utenfor butikken hadde det nå selvfølgelig begynt å regne.. regne ordentlig..... så den planlagte pitstopen på nærmeste pub ble skrinlagt etter omtrent 50 meter. Vi, (jeg og Ronny) oppdaget at Rene hadde fått den eneste sykkelen med skjermer!!  Det tok vel omtrent de nevnte 50 meterene for oss å bli blaute til skinnet på unevnelige steder. og noe inn på en pub i denne tilstanden ble det ikke noe av.. For å sitere Guru Aslaksen: "Det renner helt inn til F.. hullet, her blir det nonstop hjem"

 

I alvorlig redusert tilstand ankom vi campen uten noen flere stopp annet enn for å redde noen mobil telefoner nærmere skinnet. (og trekke pusten) Noe mere bilder ville blitt sensuret, kommentarer også.

 

Nå sitter jeg og varmer meg i bussen, Damer og barn er nede i bassenget og koser seg. Er basseng av både inne og ute typen her. Vi venter også spent på Tommy, Tom Erik og Christina, som har vært på ordentlig tur rundt i tyskland.  De har vært innom Frankfurt på veien hit, og det er vel ikke den mest direkte ruta som er mulig. De oppdaget på vei ut av Flensburg, at den valgte GPS'n ikke hadde karter utenfor norden, og det å lese kart var vel ikke enkelt :-) Sist vi hørte fra dem, så hadde de 12 mil igjen til Praha.. og det er noen timer siden.. så vi krysser fingrene.

 

 

03.08.11

 

Det har nå gått noen dager siden sist. Avreisen fra camping plassen ble litt kaotisk når vi først skulle manøvrere bort for å fylle vann på tankene. Jeg kunne få fylt der jeg stod, men Rene og Ronny måtte ut å rygge litt.

 

 

Automat kassa til Ronny var også i det spøkefulle humøret idag, og nektet å gjøre noe som helst før han skrudde av og på hovedstrømmen. 3 dager på camp med hovedstrøm på hadde fått ertet opp styringa på kassa og den pekte nå bare nese til Ronny :-)

 

Vi har kommet oss ned til Sedlcany, og funnet oss noen greie plasser på den Norske campen. Vårt håp om å bli de første ned, ble spolert litt av rutevalget vårt fra Camp Oase Praha. Det gikk litt over  stokk å stein. Vi fant noe som jeg vil beskrive som en godt brukt vei, som ikke stod på alle kartene. Min Autoroute 2007 hadde ingen veier der, men det hadde Ronny's GPS så vi tok sjansen. På et tidspunkt ringte han å lurte på om ikke jeg kunne vente på toppen av bakken i tilfelle han måtte rygge opp igjen.

 

Turen fra Praha skulle nok takk 45 min som GPS's sa om vi hadde kjørt personbil, men den tok ca 1,5 timer med buss.

Noen bilder fra denne turen fikk ikke jeg tatt. Men på ankomst feltet ble det fort bedring på det.

 

 

Ronny har funnet fram Leketøyet..

 

 

Fant oss en plass ved siden av Thinsgbæk Racing, men her var det vått og Ronny ville ikke ned på gresset, men tok en litt anna plass på grusen.

ut

 

Vi var langt ifra de siste som kom, så det fylles stadig opp på campen. Skal ut å ta litt bilder til idag, så får vi oppdatert den norske leiren litt etterhvert.

 

Gårsdagen ble brukt inne i Sedlcany. 2 familier la ut på sykkel tur, oss og Team Aslaksen. Det ble noen timer inne i byen, og mye shopping.. Måtte kjøpe med ekstra sekker for å få alt med hjem igjen . Er mye billige klær her nede. og til Christina'a store glede, masse billige sko.

 

Etter mange timer med shopping, så var det endelig tid for litt påfyll. Vi okuperte et helt gatekjøkken

 

 

 

Etter å ha kommet tilbake fra tur, var jeg rimlig rastløs. Fikk tatt meg en tur bort på bilen og skrudd litt.. Skjermbreddere er kommet på. De dekker ca 2/3 deler av mønsteret så det er mere enn nok. Fikk skrudd litt på 4 hjulingen til Tuva og Brian også, men den er ikke helt i gang igjen enda.. Ble litt for mørkt igår.

 

Noen bilder fra den Norske leiren

 

 

 

 

Kommer flere bilder utover dagen.

 

Mange dager senere.......

 

 Turen  er nå desverre over,  men skal prøve å få fullført vårt reisebrev for turen til Tjekkia.

 

Flere bilder av campen kommer under her:

 

 

 

Utpå kvelden kom også Pål ned, og å si at bilen ble en populær skue er en understatment.

 

 

Bilen til på var heller ikke helt ferdig, men det manglet ikke på hjelpende hender iallefall...

 

 

 

Den 04.08.11 en travel dag..

 

 Denne dagen begynte forferdelig tidlig, Dette var dagen for Teknisk kontroll av alle biler. Og som seg hør og bør, så hadde vår team leader sagt ja til å ta kontroll på de Tjekkiske og Slovakiske bilene. Dette uten å sjekke når de skulle kontrolleres og gjett hva.. det hele skulle begynne med disse to landene kl 0700. Det var den onsdags festen...

 

Norge skulle til kontroll kl 1000. Så da var Eurotrial igang på ordentlig. Det var mange biler som måtte i depoet å skru, min inklusive. Det hydrauliske handbrekket mitt ble ikke godkjent da bremsene mine bak ikke tok likt. Måtte koble dette bort. En enkel jobb om en hadde hatt et skjøte stykke, men det hadde jeg ikke. Fikk tilsutt tak i en skjøt fra Pål så ble bilen godkjent. Flere andre norske biler måtte også skru. Monica's bil var for lang, og måtte ha nye fjører bak.

 

 

 

 

 

I bakgrunnen her har vi et av kjøre områdene. Mange rå seksjoner satt sammen i denne bakken. Dette var vel også den dagen i Sedlcany som været var med oss. Resten av uka vi var der nede var det heller vått....

 

Den 05.08.11

 

Dette var dagen da test seksjonen åpnet, å vi skulle få prøve bilene litt på Tjekkisk jord. Og det var nettop dette test seksjonen bestod av. En relativt enkel seksjon sammenlignet med det som ble brukt under konkurransen, men vi fikk velge spor fritt. Burde vel skjønt hvor Ronny siktet når han etter en runde i Modified sporet gikk direkte på Promod og Proto porter.

 

Eneste bildene jeg har fra denne seksjonen er av Jørgen P, som tilslutt bestemte seg for å ta en liten test tur likevel.

 Disse bildene ligger enda på telefonen, men kommer snart ut her de og.

 

 

Fredagen var også dagern for paraden. Alle bilene ble samlet utenfor Park Feme, og kjørte i kolonne inn mot Sedlcany -"sentrum" Det som ingen nevnte på forhånd var at alle Tjekkiske biler skulle bli intervjuet så dette tok tid. Etter en god time pluss i kø så kom vi iallefall inn i byen, og fikk kjøre vår lille tur innom scenen. Vi Nordmenn fikk overraskende stor jubel og det var mye folk på torget der inne. Noen bilder fra denne paraden fikk vi tatt mens vi stod og ventet på vår tur. Mange fine biler i kø:

 

 

 

 

 

 

Sponsorer:

 

Hydroscand

 

Olav Stormo AS

 

 

Karl S. Hanssen

 

 

Longum Stål AS

 

 

Bo Fix AS

 

BEMA Grimstad

 

KnutsvikmyraOffroad.Com © 2008